متاورس چیست؟

متاورس یا جهان مجازی به جهان ادراکی گفته می شود که در آن افراد از طریق دستگاه های واقعیت مجازی افزوده شده و بدون هیچ تلاش فیزیکی، کاملاً از نظر ذهنی احساس می کنند.

این جهان به لطف رایانه ها، دستگاه های اندرویدی و دستگاه های سه بعدی، شناخت انسان را قادر می سازد تا در یک محیط فیزیکی مصنوعی گنجانده شود.

امروزه یکی از مهم ترین سرمایه گذاران متاورس در جهان فیسبوک است که شرکت Oculus را که بر روی دستگاه های واقعیت مجازی کار می کند، به مبلغ 2 میلیارد دلار خریداری کرد.

در واقع فیسبوک با شرکت های نرم افزاری مهمی مانند مایکروسافت در این زمینه قرارداد همکاری امضا کرده است. علاوه بر این، پلتفرم های بازی مانند Roblox سرمایه گذاری های R&D زیادی در این زمینه انجام می دهند.

توسعه متاورس

مفهوم متاورس در اوایل دهه 1990 ظهور کرد. مفهوم متاورس برای اولین بار در رمان علمی تخیلی نیل استفنسون Snow Crash که در سال 1992 منتشر شد، یک دنیای تخیلی را مشخص کرد. در واقع، مفهوم متاورس به عنوان یک چشم‌انداز آینده بیش از حد اغراق‌آمیز و گمانه‌زنی در روزهای اولیه معرفی مورد انتقاد قرار گرفت.

این مفهوم حتی بیشتر مطرح شده است، به خصوص زمانی که فیس بوک شروع به علاقه مندی به این موضوع کرد. در واقع، فیسبوک که دارای مخزن داده بزرگی است، متادیتای میلیون ها نفر را در اختیار دارد. این نگرانی را به وجود آورد که دنیای مصنوعی مبتنی بر هوش مصنوعی مرزهای فردی افراد را تهدید می کند.

متاورس وعده ایجاد یک فضای عمومی مجازی را داده است. ارزهای مجازی این حوزه عمومی در حال حاضر در بازار ارزهای دیجیتال معامله می شوند. از این نظر، این مفهوم به عنوان آینده اینترنت در نظر گرفته می شود. اولین شهری که وارد این جهان مصنوعی به نام متاورس شد، شهر سئول است.

اگر این فناوری به اندازه کافی توسعه یابد، افراد به لطف ابزارهای واقعیت مجازی که به دست آورده اند، این فرصت را خواهند داشت که بسیاری از فعالیت ها مانند خرید، رفتن به سینما، گذراندن وقت در کافه را بدون هیچ تلاش فیزیکی انجام دهند. در واقع در سال 2020 تراویس اسکات هنرمند مشهور رپ کنسرتی مجازی در محیط متاورس ترتیب داد.

متاورس چه زمانی به بلوغ میرسد؟

اندرو باسورث، مدیر آزمایشگاه های واقعیت فیس بوک، می گوید: «بیشتر این محصولات تنها در 10 تا 15 سال آینده به طور کامل اجرا خواهند شد. و او اشاره می کند که برای راه اندازی دنیای آنلاین به سبک Snow Crash باید بر موانع فنی غلبه کرد.

احساس لمس جهان متاورس در حال آمدن است

اکنون تحت چتر متا، فیس بوک در حال تحقیق در مورد آینده متاورس است و در عین حال تلاش می کند ابزارها و تجهیزات بیشتری را برای تبدیل آن به دنیایی جایگزین توسعه دهد. او اعلام کرد که در حال کار بر روی یک دستکش لمسی است که پس از پوشیدن آن، به کاربران اجازه می‌دهد تا اشیا را در این دنیای جایگزین لمس کنند.

اگرچه متا اعتراف می کند که «ما نمی توانیم در دنیای مجازی به اندازه دنیای واقعی ماهر باشیم، اما سعی دارد با این دستکش ها این وضعیت را تغییر دهد. در حالی که به رایانه کمک می کند تا حرکات دست کاربر را بفهمد و منعکس کند، هدف این دستکش ها ارائه تجربه کاربر با ایجاد یک سری احساسات پیچیده و ظریف برای مواردی مانند فشار، بافت و لرزش است.

متا تجربه ای را که کاربران با دستکش خواهند داشت را خلاصه می کند: «تصور کنید که روی یک پازل مجازی سه بعدی با یک آواتار سه بعدی فوق واقعی کار کنید. وقتی یک تکه پازل مجازی را از روی میز بردارید، به طور خودکار حرکت انگشتان شما را متوقف می کند و احساس می کنید که در دست شماست. همانطور که قطعه را برای بررسی دقیق‌تر نگه می‌دارید، تیزی لبه‌های آن و صافی سطح آن را احساس می‌کنید و به دنبال آن وقتی که آن را در جای خود می‌چسبانید، یک ضربه رضایت‌بخش به وجود می‌آید.

تاسیس دفتر متاورس مایکروسافت

این شرکت در حال آماده شدن است تا دنیای متاورس را به زندگی اداری برساند. در حالی که مدل کار از راه دور به طور گسترده با شیوع ویروس کرونا ترجیح داده می شد، برنامه های ویدئو کنفرانس نیز اغلب مورد استفاده قرار می گرفتند.

مایکروسافت اعلام کرده است که از دنیای مجازی و واقعی در کنار هم در اپلیکیشن کنفرانس ویدیویی Teams استفاده خواهد کرد. بر این اساس، کارکنان شرکت کننده در جلسه از طریق Teams می توانند از آواتارها یا انیمیشن های سه بعدی خود به جای تصاویر دوربین استفاده کنند. بیان شد که این نوآوری که در آن فرد می تواند حرکات خود را از طریق آواتار به نمایش بگذارد، از نظر ایجاد احساس راحتی بیشتر در کارکنان حائز اهمیت است.

جارد اسپاتارو، رئیس تیم تیمز، به فایننشال تایمز گفت: «250 میلیون نفر در سراسر جهان از تیم‌ها استفاده می‌کنند. “ارائه آواتارها نشان می دهد که عناصر متاورس واقعی هستند.”

الفبای جهان متاورس

دنیای متاورس عناصر منحصر به فرد خود را دارد. مدتی است که با برخی از این موارد آشنا هستیم. برخی از این اصطلاحات به جای هم استفاده می شوند. برخی از تجربیات، نسخه های مختلف واقعیت را اشتباه می گیرند. به عنوان مثال، Horizon Workrooms برای پیوستن به یک جلسه مجازی به یک هدست Oculus Quest 2 نیاز دارد، اما همکاران می توانند از طریق ویدئو کنفرانس نیز بپیوندند.

  • واقعیت افزوده: این فناوری مبتنی بر دنیای واقعی است و تصاویر تولید شده توسط کامپیوتر را اضافه می کند. خرده فروشان از آن برای نشان دادن اینکه یک مبل جدید در اتاق نشیمن مشتری چگونه به نظر می رسد استفاده می کنند.
  • Meatspace: دنیای فیزیکی در مقابل فضای مجازی یا محیط مجازی.
  • واقعیت مختلط: واقعیت ترکیبی نمایی از دنیای واقعی را با اضافه شدن اشیاء مجازی که شبیه اشیاء واقعی به نظر می رسند و عمل می کنند، توصیف می کند. کاربران می توانند هم با اشیاء مجازی و هم با اشیاء واقعی تعامل داشته باشند.
  • چندجهانی: تعریف کلی چندجهانی معمولاً به بسیاری از جهان‌های مختلف اشاره دارد که مستقل از یکدیگر عمل می‌کنند. در زمینه فناوری/اینترنت/رسانه های اجتماعی، این فیس بوک، ماین کرافت، اینستاگرام، توییچ، روبلوکس، فورتنایت، دیسکورد و هر رسانه اجتماعی مجازی و مکان بازی دیگری است که افراد در آن معاشرت می کنند، بازی می کنند، خرید می کنند. در تئوری، متاوره می تواند همه این چندجهانی را در یک مکان جمع کند.
  • واقعیت مجازی: واقعیت مجازی یک تجربه فراگیر است که به یک هدست نیاز دارد. بازی های واقعیت مجازی وجود دارند که کاربران را به دنیاها و آموزش های مختلف در دنیای واقعی می برند.

بیشتر بخوانید:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.