ارز Tron

ترون (Tron) یا TRX چیست؟

ترون چیست؟

Tron یک پلت فرم غیر متمرکز مبتنی بر بلاکچین است که هدف آن ساخت یک سیستم سرگرمی محتوای دیجیتال رایگان و جهانی با فناوری ذخیره‌سازی توزیع شده‌است و امکان به اشتراک گذاری آسان و مقرون به صرفه محتوای دیجیتال را فراهم می‌کند.

ترون در سپتامبر ۲۰۱۷ توسط یک سازمان غیرانتفاعی مستقر در سنگاپور به نام بنیاد ترون تأسیس شد. ترون توسط مدیر عامل شرکت جاستین سان اداره می‌شود و دارای یک تیم داخلی توسعه یافته‌است که شامل سربازان معروف فناوری است. این مقاله شبکه Tron، عملکرد آن و ارز رمزنگاری شده آن Tronix (TRX) را بررسی می‌کند.

با استفاده از ویژگی‌های فناوری شبکه بلاکچین و peer-to-peer (P2P) , Tron سعی دارد با حذف واسطه، فاصله بین سازندگان محتوا و مصرف‌کنندگان محتوا را برطرف کند. نتیجه یک کاهش کلی هزینه برای مصرف‌کننده و جمع‌آوری بهبود یافته از طریق دریافت مستقیم برای تولیدکننده محتوا است، که یک وضعیت برنده را ارائه می‌دهد.

برای ترسیم قیاس با یک برنامه واقعی، Netflix را در نظر بگیرید که یک سرویس سرگرمی دیجیتال را ارائه می‌دهد و محتوای درخواستی را ارائه می‌دهد. یک سازمان واحد خدمات را به صورت متمرکز کنترل می‌کند. برای تماشای یک فیلم خاص درخواستی که ممکن است توسط گروهی از علاقه مندان به شکوفایی تولید شده که میزبان آن در بستر Netflix هستند، ممکن است نیاز به اشتراک و پرداخت Netflix باشد. از هزینه ای که برای مشترک دریافت می‌شود، Netflix برای میزبانی از فیلم در بستر خود هزینه کمتری را پرداخت می‌کند و بقیه را به تهیهکنندگان پرداخت می‌کند. اغلب، واسطه سهم اشتراک را می‌گیرد.

Tron این مدل تجاری را در یک شبکه بلاکچین عمومی تکرار می‌کند و به عنوان یک مرکز ذخیره‌سازی توزیع شده و غیرمتمرکز عمل می‌کند که باعث کارایی و مقرون به صرفه بودن آن می‌شود. هدف از بین بردن واسطه، مانند Netflix در مثال بالا، با اجازه دادن به همه برای میزبانی محتوای سرگرمی دیجیتال در شبکه مبتنی بر بلاک چین است. مخاطبان جهانی می‌توانند مستقیماً به سازندگان محتوا پول پرداخت کنند تا به مطالب دسترسی پیدا کنند.

در این روند، پلتفرم باز و غیرمتمرکز Tron و فناوری ذخیره‌سازی توزیع شده همچنین سعی دارد تا به یک مسئله مهم – چالش تعداد بسیار کمی از شرکتهای قدرتمند و کنترل‌کننده اینترنت و محتوای آن – بپردازد و آن را به یک میدان رقابت برابر تبدیل کند.

پتانسیل آینده ترون

ترون یک ابتکار جاه طلبانه است که در سالهای آینده بسیاری از نقاط عطف مهم را در یک ردیف قرار داده‌است.

پیشنهاد فعلی آن Exodus، پلتفرم رایگان مناسب برای توزیع و ذخیره محتوا از طریق نظیر به نظیر است. Exodus در حال حاضر از فناوری بلاکچین استفاده نمی‌کند اما از یک پروتکل سیستم فایل ویژه تحت وب استفاده می‌کند که از سیستم فایل توزیع شده پشتیبانی می‌کند. انتظار می‌رود این مرحله تا دسامبر ۲۰۱۸ باقی بماند.

مرحله بعدی، به نام ادیسه، قرار است از ژانویه ۲۰۱۹ آغاز شود. ادیسه، که از قدرت بلاکچین استفاده می‌کند، انگیزه‌های پولی برای ایجاد و میزبانی از محتوا در Tron را شامل می‌شود.

ادیسه قصد دارد به جای پیروی از روشهای سنتی ردیابی کلیک و بازدید از محتوای قابل دسترسی، تولیدکنندگان مشوق را روشی قرار دهد که به تعامل کاربر و تعامل با محتوا بستگی دارد. این ممکن است به یک طرح «اوج» مرتبط باشد – چیزی مانند پاداش بر اساس میزان درک خوب کاربر از محتوا.

انتظار می‌رود دو مرحله بعدی، Great Voyage (اواسط سال ۲۰۲۰) و Apollo (اواسط ۲۰۲۱)، تولیدکنندگان محتوا را قادر به ساخت مارک‌های خود کنند، توانایی صدور پیشنهادات اولیه کوین (ICO) و حتی صدور توکن‌های شخصی را دارند. این مراحل بعدی Tron شبیه سیستم عاملهای کاربردی مبتنی بر بلاکچین به سبک Ethereum خواهد بود.

Tron همچنین انتظار دارد که دو مرحله دیگر در خط پایین‌تر وجود داشته باشد، Star Trek (اواسط ۲۰۲۳) و Eternity (اواخر ۲۰۲۵)، که در آن شرکت کنندگان می‌توانند سیستم‌های بازی غیرمتمرکز و بازارهای پیش‌بینی خود را ایجاد کنند و همچنین می‌توانند سرمایه جمع کنند. .

درباره موسس و شرکت توسعه‌دهنده ترون

بنیاد ترون (Tron Foundation) یک شرکت غیر انتفاعی واقع در بازوی صنعتی قوی جنوب شرقی آسیا، سنگاپور، است. فعالیت بنیاد ترون بیشتر به توسعه شبکه رمز ارز نام برده بر اساس آزادی (متن باز بودن)، رعایت انصاف (کوتاه کردن دست واسطه‌ها) و شفافیت مربوط می‌شود.

تیم پشت Tron Foundation ارزش زیادی برای مقررات قائل بوده و فعالیتی کاملا قانونی دارد. آنها توسط سازمان تنظیم مقررات و حسابداری (Accounting and Corporate Regulatory Authority) تایید شده و تحت نظارت قوانین مربوط به شرکت‌ها در سنگاپور فعالیت می‌کنند.

جاستین سان، موسس پروژه عظیم Tron

جاستین سان
جاستین سان

رهبر بنیاد ترون فردی جوان به نام جاستین سان (Justin Sun) است. تجربه، علم و پیش‌زمینه وی با در نظر گرفتن سن آقای سان (متولد 1990) فوق‌العاده به نظر می‌رسد. به عنوان یکی از دستاوردهای وی باید به اپلیکیشن Peiwo اشاره کنیم که بزرگ‌ترین جامعه محتوای صوتی در چین به شمار رفته و تا امروز نزدیک به 10 میلیون مرتبه دانلود شده است. Peiwo نخستین اپلیکیشن لایو استریمینگ با پشتیبانی از ارزهای دیجیتال به شمار می‌رود.

وب سایت مجله Forbes در فهرست خود از کارآفرینان جوان تحت عنوان “30 Under 30 in Asia” از موسس ترون نام برده است. پس حین توضیح درباره Tron و علت دید مثبتتان به آینده آن، اشاره به موسس خلاق و زیرک آن را فراموش نکنید. یکی دیگر از نکاتی که ما را به تصور موفقیت‌ پروژه‌های این فرد جوان سوق می‌دهد، حمایت شدید جک ما (Jack Ma)، موسس هلدینگ علی بابا (Ali Baba)، از او است. این مدیر بزرگ، جاستین سان را برای تحصیل در دانشگاه هوپان (Hupan University) برگزیده است. دانشگاه نام برده، حتی از پرینستون نیز نرخ پذیرش پایین‌تری دارد.

جاستین سان قبل از هوپان، در دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا تحصیل کرده بود. اگرچه نحوه، سطح و میزان ارتباط بین Tron Foundation و Ali Baba مشخص نیست، اما طی چند سال اخیر، برخی از بهترین توسعه‌دهندگان هلدینگ تحت اختیار جک ما به عضویت تیم توسعه ترون در آمده‌اند!

جاستین سان جوان خود با با افراد موفق متعددی محصور کرده است. علاوه بر جک ما باید به ارتباط موسس ترون با فنگ لی (Feng Li) و تیم برنرز لی (Tim Berners-Lee) اشاره کنیم. تیم برنرز لی مخترع وب بوده و فنگ لی، یک مشاور عالی رتبه در شرکت ریپل به شمار می‌رود. ریپل از نظر حجم سرمایه، در رتبه چهارم بازار کریپتوکارنسی قرار دارد.

مدیران موفق و نام آشنای دیگری نیز از بنیاد ترون حمایت کرده و آینده آن را روشن تصور می‌کنند.

Tron چگونه کار کرده و چه تکنولوژی پشت آن قرار دارد؟

شبکه ترون بر اساس یک سری اصول مشخص کار می‌کند. نخستین اصل، رایگان بودن کل داده روی سیستم و عدم کنترل آن‌ها توسط یک آژانس (موجودیت) مرکزی است. مالک‌ها و تولیدکنندگان محتوا به عنوان پاداش یا هزینه‌ی استفاده از محصولاتشان، دارایی دیجیتالی دریافت می‌کنند. در اینجا منظور از دارایی دیجیتال رمز ارز ترونیکس یا دیگر توکن‌های حمایت شده توسط آن است.

نکته بسیار مهم اینجاست که با وجود ایجاد یک رمز ارز و توکن بومی برای شبکه (TRX)، توسعه‌دهندگان می‌توانند کوین‌ها یا توکن‌های دلخواه خود را برای استفاده درون اپلیکیشن‌هایشان ایجاد کنند. این اپلیکیشن‌ها همان محتواهای مورد بحث تا اینجا تلقی شده و روی شبکه ترون قرار گرفته‌اند. Tron، توکن‌های ایجاد شده توسط کاربران پلتفرم را نیز پشتیبانی می‌کند. به این ترتیب یک تولیدکننده لزوما مجبور به استفاده از ارز دیجیتال ترون برای دریافت پاداش از مصرف‌کنندگان نیست.

آخرین فاز توسعه شبکه، پشتیبانی بازی‌ها است. این بازی‌ها به طور کامل غیر متمرکز بوده و کاربران می‌توانند با TRX، اقدام به خرید و اجرای آن‌ها کنند. در قسمتی دیگر، بیشتر به فازهای آتی توسعه پلتفرم اشاره می‌کنیم.

از دیدگاه یک توسعه‌دهنده، از جمله دلایل خاص بودن Tron، امکان استفاده از همه زبان‌های برنامه‌نویسی سطح بالا برای ایجاد قرارداد هوشمند است. در نتیجه توسعه‌دهندگان در آینده، برای کار با پلتفرم ترون مجبور به یادگیری یک زبان برنامه‌نویسی خاص نخواهند بود.

تراکنش‌ها چطور کار می‌کنند؟

شبیه به دیگر رمز ارزها، تراکنش‌های مربوط به ارز دیجیتال ترون نیز روی یک دفتر کل عمومی انجام می‌شوند. در این دفتر کل عمومی، تاریخچه هر تراکنش تا رسیدن به نخستین مورد قابل ردیابی است. مدل تراکنش استفاده شده در شبکه ترون UTXO نام داشته با آن چه بیت کوین استفاده می‌کند، شباهت دارد. تفاوت اصلی در اینجا، بهبود مدل به وسیله لحاظ کردن معیارهای امنیتی بیشتر است.

در مدل UTXO یک خروجی اساسی وجود دارد. این خروجی، مقدار پول ارسال شده به آدرس یک کاربر TRX در کنار مجموعه قوانین بازکننده قفل آن مقدار پول (برای فراهم شدن امکان ارسال) است. محصول نهایی، یک خروجی با نام UTXO است.

آیا می‌توان از Tron به صورت ناشناس استفاده کرد؟

تراکنش‌ها ترون فقط داخل خود شبکه به صورت ناشناس صورت می‌گیرند. خرید ارز دیجیتال آن و نیاز به استفاده از یک والت به معنی اجبار برای احراز هویت است. نباید فراموش کرد همه بلاک چین‌ها، نسخه‌ای از تمامی تراکنش‌های انجام شده بر بستر شبکه خود ثبت می‌کنند. از طرفی می‌دانیم ترون در اختیار یک شرکت خاص قرار داشته و امکان ردیابی همه فعالیت‌ها، بدون اطلاع کاربران، وجود دارد، هر چند شرکت انجام چنین کاری را رد کند.

امنیت Tron چقدر است؟

از نظر امنیت، ترون یکی از چهره‌های شناخته شده در دنیای کریپتوکارنسی و بلاک چین است. شبیه به سایر رمز ارزها، پلتفرم آن نیز غیر متمرکز بنا شده و هر فرد باید در حفظ توکن خود عاقلانه رفتار کند. با در نظر گرفتن کل سیستم به عنوان یک موجودیت، هنوز رسوایی امنیتی بروز نکرده است.

بنیاد ترون به امنیت بهای زیادی داده و هزینه زیادی بابت استخدام مهندسان حوزه امنیت سایبری پرداخت کرده است. به عنوان نمونه باید به خدمت در آوردن Jorge Guo، یکی از مهندسان نامدار دارای سابقه فعالیت در گوگل، هواوی و کوالکام، اشاره کرد.

بخش مهمی از امنیت توکن‌های ترونیکس خریداری شده بر عهده کاربر قرار دارد. می‌بایست از یک کیف پول معروف و دارای امنیت بالا استفاده کرده و در صورت خرید حجم بالایی ترونیکس، برای بیشینه‌سازی امنیت، از یک کیف پول سخت افزاری بهره ببرید. نکته‌ای که تمامی کاربران ارزهای دیجیتال باید در نظر داشته باشند، یادداشت کردن عبارت بازیابی والت‌های خود در یک مکان ایمن است. در صورت گم شدن یا به سرقت رفتن والت سخت افزاری یا دستگاهی که کیف پول نرم افزاری روی آن نصب شده است، تنها با استفاده از همین عبارت می‌توانید مجددا کنترل دارایی دیجیتالی خود را به دست بگیرید، در غیر این صورت برای همیشه آن‌ را از دست خواهید داد.

با توجه به ذات غیر متمرکز رمز ارز، بسیاری از کیف پول‌ها اطلاعات کاربران را به هیچ عنوان ذخیره نمی‌کنند. آن‌ها بکاپی از نام کاربری و پسوردتان نداشته و از ارسال ایمیل برای بازیابی رمز عبور پشتیبانی نمی‌کنند. این موضوع اهمیت یادداشت کردن عبارت بازیابی در ابتدای نصب والت را دو چندان می‌کند. البته، اگر بعد از خرید ترون آن را در کیف پول متعلق به حساب خود در یک صرافی ارز دیجیتال نظیر بایننس نگهداری می‌کنید، همیشه از طریق نام کاربری و رمز عبور مربوط به اکانت، قادر به کنترل دارایی خواهید بود.

ارز دیجیتال ترون (ترونیکس – TRX) چیست؟

شبکه ترون از ارز دیجیتال اختصاصی خود با نام ترونیکس (نماد TRX) استفاده می‌کند. یک کاربر می‌تواند اقدام به خرید ترون از صرافی‌های ارز دیجیتال نظیر بیت 24 کند. در بیشتر صرافی‌ها، برای خرید ترونیکس باید تعداد واحدهای مورد نظر را با رمز ارزی نظیر بیت کوین یا اتریوم مبادله کنید، اما بیت 24، امکان پرداخت با ارزهای فیات را نیز میسر کرده تا بتوانید به «تومان» مبلغ معادل تعداد توکن‌های خریداری شده را بپردازید. در ادامه قادر به ذخیره‌سازی دارایی خود روی والت‌های پشتیبانی‌کننده از بلاک چین اتریوم نظیر تراست والت خواهید بود.

کاربرد رمز ارز ترون واضح است؛ کاربران شبکه و استفاده‌کنندگان از محتواها برای پرداخت هزینه به تولیدکنندگان، به منظور دسترسی به محتواهای مختلف، از TRX استفاده می‌کنند. مبالغ در ادامه به حساب سازندگان منتقل خواهد شد. آن‌ها می‌توانند در ادامه ترونیکس را به سایر ارزهای دیجیتال تبدیل و به عنوان نمونه اقدام به خرید تتر کنند. علاوه بر آن، امکان پرداخت برای سرویس‌های بلاک چین نیز میسر است.

نزدیک به 5 هزار رمز ارز در دنیای کریپتوکارنسی وجود دارند، اما از نظر سرمایه بازار، ترون یا همان ترونیکس در رتبه شانزدهم قرار گرفته و ارزش کل بازار آن چیزی حدود 1 میلیارد و 850 میلیون دلار است. با وجود خلق ترونیکس با هدف بهره بردن از آن داخل شبکه Tron، می‌توان از آن برای ذخیره ارزش استفاده کرد و به ترید TRX با سایر رمز ارزها در صرافی‌های مختلف پرداخت.

ارز دیجیتال ترون در واقع یک توکن ERC-20 بوده و مبتنی بر شبکه اتریوم است. در سال 2018 موسس شرکت تصمیم به خلق توکن اختصاصی و منحصربه‌فرد خود گرفت. در ژانویه سال 2018 (دی 1396) بیشترین قیمت TRX معادل 0.30 دلار به ثبت رسید، اما قیمت کنونی از این سقف تاریخی به مراتب کمتر است. در زمان نگارش مطلب، هر واحد ارز دیجیتال ترون به قیمت 0.025 دلار خرید و فروش می‌شود.

آیا ترون یک پول واقعی است؟

همانطور که گفتیم می‌توان ترونیکس را برای ذخیره ارزش، سرمایه‌گذاری یا ترید با دیگر ارزهای دیجیتال خریداری کرد. به این ترتیب می‌توان آن را «معادل پول واقعی» قلمداد کرد. با این حال نباید فراموش کنیم اصلی‌ترین کاربرد توکن TRX در شبکه ترون و برای ایجاد یا تعامل با دی‌ اپ‌ها است.

همچنین امکان استیکینگ ارز دیجیتال ترون به منظور دریافت پاداشی تحت عنوان Tron Power (نیروی ترون) وجود دارد. این نیرو به دارنده آن اجازه می‌دهد در تصمیم‌گیری‌های مربوط به اعمال تغییرات و افزودن قابلیت‌های جدید شرکت کرده و در مدیریت پلتفرم سهیم باشد. دارنده توکن هر چقدر آن را برای مدت زمانی طولانی‌تر قفل (استیک) کند، قدرت (Tron Power) بیشتری کسب خواهد کرد.

کارمزدها و هزینه‌های Tron

کارمزد هر تراکنش‌ ترونیکس، ارز دیجیتال شبکه ترون، فقط 1 واحد TRX است! این دستاوردی بزرگ برای پلتفرم حاوی یک ارز دیجیتال محسوب می‌شود. یکی دیگر از برتری‌های Tron از این نظر، قابلیت پردازش 2 هزار تراکنش در هر ثانیه است. برای پی بردن به قدرت بی‌نظیر این شبکه باید بدانید تعداد تراکنش‌های انجام شده در هر ثانیه داخل شبکه بیت کوین و اتریوم به ترتیب 6 و 25 است!

وقتی از یک صرافی رمز ارز TRX خریداری می‌کنید، هزینه‌ای وجود دارد که شما را به یک فروشنده متصل می‌کند. از آن جایی که در صرافی‌های خارج از کشور ترونیکس را فقط می‌توان با یک کوین دیگر (و نه یک ارز فیات) خریداری کرد، کارمزدی برای خرید و کارمزدی دیگر برای ترید TRX در نظر گرفته می‌شود. البته صرافی بیت 24 این محدودیت را از بین برده و به لطف آن، کاربران با پرداخت‌های عادی، به تومان، قادر به خرید ترون به تعداد واحد دلخواه خواهند بود.

امکان ماین کردن و استخراج ترون وجود دارد؟

ارز ترونیکس قابلیت استخراج ندارد. در عوض می‌توانید به وسیله استیکینگ توکن‌های کنونی خود، به منظور معتبر کردن سایر تراکنش‌ها، تعداد بیشتری TRX کسب کنید. به وسیله کمک به اعتبارسنجی تراکنش‌ها، کاربران کارمزد دریافت می‌کنند. البته برخلاف نحوه کار شبکه بیت کوین و اتریوم، بلاک جدیدی به بلاک چین اضافه نمی‌کنید. همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، با استیک کردن ترونیکس، Tron Power به دست آورده و در تصمیم‌گیری‌های مربوط به توسعه پلتفرم سهیم خواهید شد.

احتمال سوء استفاده از رمز ارز TRX

اگر یک شرکت، طرحی فریبکارانه نظیر فعالیت هرمی، بر اساس ارز دیجیتال ترون راه انداخت، نباید به صرف ایمان داشتن به آینده این رمز ارز از آن استقبال کنید! تاکنون افراد و شرکت‌های زیادی به اسم کوین‌های معروف، از مردم کلاهبرداری کرده‌اند. به عنوان نمونه می‌توان به دابل وی اتریوم اشاره کرد.

بانک آف ترون (Bank of Tron) که یک قرارداد هوشمند بر مبنای ترون بود، با انتقال تمام ارزهای دیجیتال TRX کاربران، پروژه کلاهبرداری خود را تکمیل کرد. این یکی از قراردادهای هوشمند پانزی مبتنی بر Tron بود و سرمایه بسیاری از کاربران ایرانی دنیای ارزهای دیجیتال را جذب کند. در نهایت همه پول سرمایه‌گذاران امیدوار به بانک آف ترون، بر باد رفت.

Bank of Tron اولین پروژه کلاهبرداری بر مبنای ارزهای دیجیتال نبوده و آخرین نیز نخواهد بود. با افزایش محبوبیت و میزان مقبولیت ترون نزد کاربران، شرکت‌های بیشتری به سوء استفاده از نام آن برای رسیدن به اهداف شوم خود ترغیب می‌شوند.

کیف پول‌ها و والت‌های ترون

برای نگهداری ترونیکس به یک والت مخصوص ارز دیجیتال با پشتیبانی از توکن TRX احتیاج دارید. خوشبختانه معروف‌ترین و پرکاربردترین والت‌های کریپتوکارنسی از رمز ارز شبکه ترون پشتیبانی کرده و نیازی به نصب یک کیف پول جداگانه برای نگهداری توکن‌های خود وجود ندارد.

در ادامه به برخی از این والت‌ها اشاره می‌کنیم. صرافی بیت 24 پیش از این در وبلاگ خود، به بررسی کامل این کیف پول‌های ترون پرداخته است. با کلیک روی نام هر والت، به صفحه آموزش و بررسی جامع آن ارسال خواهید شد.

  • لجر نانو اس (Ledger Nano S) – سخت افزاری
  • لجر نانو ایکس (Ledger Nano X) – سخت افزاری
  • گواردا والت (Guarda Wallet) – نرم افزاری
  • اتمیک والت (Atomic Wallet) – نرم افزاری
  • ترون والت (TronWallet) – نرم افزاری

ویژگی‌ها و قابلیت‌های ترون

یک سری ویژگی‌های شبکه ترون سبب متمایز شدن آن از سایر پلتفرم‌های بلاک چینی شده است. در ادامه به برخی از این قابلیت‌ها اشاره خواهیم کرد.

تراکنش‌های سریع و رایگان

تراکنش‌ها بر بستر Tron رایگان و بدون کارمزد انجام می‌شوند. از طرفی این تراکنش‌ها در مقایسه با شبکه ارزهای معروفی نظیر بیت کوین و اتریوم بسیار سریع‌تر صورت می‌گیرند؛ حداکثر تعداد برای Bitcoin و Ethereum به ترتیب 6 و 25 تراکنش بر ثانیه است، اما این عدد برای ترون به 2 هزار بر ثانیه می‌رسد! چنین ظرفیت معامله باورنکردنی نوید آینده روشن ترون را داده و زمینه را برای ایجاد انقلابی در رسانه‌های آنلاین فراهم می‌کند.

ساخت دی اپ‌ها در ترون

در شبکه Tron قادر به ساخت انواع دی اپ هستید. اگر یک dApp ایجاد کرده و درونش محتوایی ارائه کنید، در عوض دارایی دیجیتال (توکن TRX یا رمز ارزی دیگر) دریافت خواهید کرد. از جمله ویژگی‌های فوق‌العاده اکوسیستم مورد بحث، توانایی برای ایجاد رمز ارز (توکن) منحصربه‌فرد خود است! به عبارتی قادر خواهید بود داخل دی اپ، برای پرداخت‌ها به جای ترونیکس از کوین انحصاری‌تان استفاده کنید. اگر علاقه‌ای به ایجاد دی اپ‌ها و درآمدزایی ندارید، امکان استفاده از اپلیکیشن‌های کنونی به صورت رایگان یا با پرداخت هزینه برایتان میسر است.

حمایت مستقیم از تولیدکنندگان محتوا

ترون عقیده دارد سازندگان محتوا باید به شکلی مناسب‌تر مورد حمایت قرار بگیرند. پلتفرم نام برده، زمینه را برای محقق شدن این خواسته فراهم کرده است. اگر امروز از اینترنت استفاده می‌کنید، بدون شک از تماشای رسانه‌های آنلاین یا کار با دیگر انواع محتوا لذت خواهید برد. این لذت، به لطف تلاش یک سری افراد و شرکت‌ها میسر شده است. کاربران باید به بهترین وجه ممکن از تولیدکنندگان پشتیبانی کنند.

بدون وجود Tron، بخش قابل توجهی از هزینه‌ای که برای استفاده از یک محتوای خاص پرداخت می‌کنید، به جیب واسطه‌ای نظیر نتفلیکس سرازیر می‌شود! اما آیا بهتر نیست تولیدکننده به حق واقعی خود برسد؟

پتانسیل Tron برای دستاوردهای آتی

ترون یک ابتکار بلندپروازانه بوده و پتانسیل‌های پیشرفت فوق‌العاده‌ای درونش مشاهده می‌شود. یکی از بهترین پیشنهادهای فعلی آن Exodus نام داشته و یک پلتفرم آزاد، مناسب برای توزیع و ذخیره نظیر به نظیر محتوا، محسوب می‌شود. Exodus در حال حاضر از تکنولوژی بلاک چین استفاده نکرده و در عوض از یک پروتکل سیستم فایل ویژه مبتنی بر وب بهره می‌برد. این پروتکل از یک سیستم فایل توزیع شده پشتیبانی می‌کند.

فاز بعدی پروژه Odyssey نام داشته و در آن، از قدرت فناوری بلاک چین بهره گرفته شده است. در اینجا بحث مشوق‌های پولی مطرح شده تا تولید و اشتراک‌گذاری محتوا روی شبکه ترون ترویج پیدا کند. به جای دنبال کردن روش‌های سنتی ردیابی کلیک‌ها و مشاهده‌های محتوای قابل دسترس، Odyssey تصمیم دارد تولیدکنندگان مشوق را بر اساس روشی متکی بر تعامل کاربر رو به جلو ببرد. به عنوان نمونه ممکن است بر اساس درک و لذت کاربر از محتوا، جایز‌ه‌ای برای تولیدکننده در نظر گرفته شود.

تصور کنید یک نوازنده گیتار در گوشه‌ای از خیابان مشغول نواختن است. شما ملودی را پسندیده و برای گوش دادن به کل آن، نزدیک‌تر می‌شوید. بعد از این که اجرا به پایان رسید، بسته به میزان جذابیت ملودی برای خود، به نوازنده پاداش می‌دهید. برخی ممکن است بعد از پرداخت پاداش، از نوازنده درخواست کنند تا ملودی قبلی را مجددا اجرا کرده یا موزیک دیگری بنوازد. طرح تشویقی ترون تقریبا یکسان است؛ کاربر به بخشی از محتوا به ازای پرداخت هزینه‌ای کم دسترسی داشته و در صورت تمایل، با پرداخت کل هزینه، قادر به استفاده از تمام آن خواهد بود.

فاز مهمی بعدی در پروژه ترون Great Voyage و Apollo نام داشته و به تولیدکنندگان محتوا اجازه می‌دهد علاوه بر ساخت برند اختصاصی خود، قادر به عرضه اولیه سکه (ICO) و ارائه توکن‌های منحصربه‌فرد باشند. به عبارتی آ‌ن‌ها می‌توانند بر بستر شبکه Tron، ارز دیجیتال اختصاصی خود را نیز عرضه کنند! مراحل بعدی توسعه شبکه ترون شبیه به پلتفرم‌های اپلیکیشن مبتنی بر بلاک چین به سبک اتریوم خواهند بود.

دو فاز توسعه بزرگ دیگر Star Trek و Eternity بوده و به ترتیب در سال 2023 و 2025 اجرایی می‌شوند. اعضای شبکه به لطف آن‌ها قادر به ایجاد بازی‌های غیر متمرکز و پلتفرم‌های بازارهای پیش‌بینی‌کننده خواهند بود.

همکاری با هلدینگ علی بابا

ارتباط نزدیک جاستین سان با جک ما، تصور امکان ادغام یا همگرایی بنیاد ترون با علی بابا را در ذهن برخی پرورانده است. همانطور که گفتیم هیچ یک از دو شخص یا شرکت نام برده به صورت علنی درباره وجود ارتباط و همکاری میان آن‌ها صحبت نکرده‌ است، اما در صورت انتشار رسمی چنین خبری، محبوبیت شبکه ترون و مخصوصا ارزش رمز ارز آن، ترونیکس، مثل بمب منفجر خواهد شد!

احتمال شکست پروژه

البته نباید درباره آینده ترون تماما مثبت‌اندیش بود. به دلیل روشی که جاستین سان در برقراری ارتباط انتخاب کرده، احتمال شکست خوردن پروژه نیز وجود دارد؛ جاستین سان با کوتاه کردن دست واسطه‌ها، خشم سرمایه‌گذاران را برانگیخته است!

جاستین سان طی سال‌های اخیر، به طور مستمر در راه بودن اتفاقاتی مهم و بزرگ را بدون بروز رخدادی خاص در انتها، اعلام کرده است. از طرفی برخی تصور می‌کنند سن او، برای مدیریت پروژه‌ای به بزرگی ترون، بسیار پایین است، به همین دلیل به امکان موفقیت پروژه شک دارند.

در سال 2018، در پی انتشار خبری درباره استفاده ترون از برخی کدهای منبع اتریوم و زیر پا گذاشتن مالکیت معنوی آن، کمی از محبوبیت Tron کاسته شد. این خبر در نهایت تکذیب شد. یکی دیگر از اخباری که به محبوبیت جاستین سان و بنیاد ترون ضربه زد، فروش نزدیک به 1.2 میلیارد دلار ارز دیجیتال ترون توسط موسس بود. صحت این خبر نیز رد شد.

تیم توسعه‌دهنده ترون

ترون یک پروژه متن باز بوده و همه توسعه‌دهندگان را به فعالیت و همکاری تشویق می‌کند. این همکاری از طریق Tron Development Center صورت می‌گیرد. در اینجا اسناد زیادی وجود دارد که نحوه ایجاد نود، چگونگی کارکرد پروتکل، نحوه کار قراردادهای هوشمند و روش توسعه دی اپ‌ها را توضیح می‌دهند. هدف اصلی از ایجاد Tron Development Center، راهنمایی افراد فاقد تجربه و دانش کافی درباره چگونگی استفاده از شبکه ترون و همچنین کمک به توسعه، بهبود و بازطراحی آن بوده است.

کدام موسسات از ترون استفاده می‌کنند؟

وقتی بدانید حتی سامسونگ جزو کاربران ترون محسوب می‌شود، بیشتر به آن اعتماد پیدا خواهید کرد! در ادامه به برخی شرکت‌های استفاده‌کننده از Tron اشاره می‌کنیم.

Refereum

این پلتفرم به پخش‌کنندگان اجازه می‌دهد حین استریم کردن، ارز دیجیتال TRX به دست آورند. از طرفی کاربران تماشاچی نیز در زمان تماشا، به عنوان جایزه، قادر به کسب ترونیکس هستند. این همکاری، موازی با تمرکز ترون روی مدیا بوده و نشان‌دهنده پتانسیل عظیم ادغام بازی‌ها و بلاک چین است. محرک اصلی تلاش آن‌ها سرویس استریمینگ DLive است. پیش از این، شبکه بیت تورنت با این سرویس همکاری داشت و حالا ترون، به واسطه در اختیار داشتن BitTorrent، به DLive دسترسی دارد.

Metal Pay

این یک سرویس پرداخت آنلاین بوده امکان انتقال پول در سراسر دنیا را فراهم می‌کند. Metal Pay از مدت‌ها قبل با ترون در حال همکاری است. به لطف این همکاری، کاربران از طریق وب سایت یا اپلیکیشن Metal Pay قادر به خرید ترونیکس در ازای ارز فیات (مثل دلار یا یورو) شده‌اند. بد نیست بدانید در بیشتر صرافی‌های ارز دیجیتال، امکان خرید مستقیم ارز دیجیتال ترون با پرداخت ارزهای رایج، میسر نیست.

برای کاربران غیر حرفه‌ای که به پتانسیل بالای Tron پی برده و در پی سرمایه‌گذاری در رمز ارز انحصاری آن هستند، خرید TRX از صرافی‌های ارز دیجیتال نظیر بایننس کار دشواری است. خدمات Metal Pay و همچنین صرافی بیت 24 این محدودیت را از بین برده است. خرید و فروش انواع ارز دیجیتال در صرافی بیت 24 بسیار ساده بوده و حتی کاربران غیر حرفه‌ای نیز قادر به انجام آن خواهند بود.

بیشتر بخوانید: آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال از صرافی بیت 24 (دسکتاپ و موبایل)

Samsung

سامسونگ از مدت‌ها قبل، ترون را به پلتفرم Blockchain Keystore خود اضافه کرده است. به این ترتیب کاربران سامسونگ که به آخرین نسخه پلتفرم نام برده دسترسی دارند، قادر به استفاده از دی اپ‌های ترون از طریق فروشگاه نرم افزاری سامسونگ (Samsung App Store) هستند. این دستاوردی مهم محسوب می‌شود، چرا که مجددا به لطف کوتاه کردن دست واسطه‌ها، رسیدن به حق واقعی خود را برای تولیدکنندگان محتوا میسر می‌کند. از طرفی دی اپ‌های آن‌ها، در معرض دید گستره وسیع‌تری از کاربران قرار می‌گیرد.

oBike

oBike بزرگترین شرکت اشتراک دوچرخه در جنوب شرقی آسیا بوده و دفتر مرکزی آن در سنگاپور واقع شده است. آن‌ها رمز ارز اختصاصی خود با نام oCoin را بر بستر ترون عرضه کردند. این توکن در دنیای واقعی کاربرد داشته و کاربران از آن برای پرداخت هزینه‌ استفاده از دوچرخه‌ها استفاده می‌کنند. مشتریان وفادار شرکت با استفاده بیشتر از خدمات، قادر به کسب oCoin خواهند بود.

Bitmain

این غول تولیدکننده نیمه هادی یکی دیگر از کاربران Tron است. شرکت نام برده در زمینه تولید چیپ‌های مخصوص اسیک‌ها (ماینرهای بیت کوین) پیشرو است. به عنوان نمونه باید به انت ماینر اس 9 (Antminer S9) اشاره کرد که جزو پرفروش‌ترین و معروف‌ترین دستگاه‌های ماینر بیت کوین به شمار می‌رود.

Zag- S&W

حتی یک شرکت حقوقی بین‌المللی نیز جزو مشتریان ترون است. این شرکت روی مسائل مربوط به قوانین تجاری تمرکز دارد. با در نظر گرفتن عضویت Zag- S&W در مجموعه Legal 500، استفاده آن از شبکه ترون اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

نتیجه‌گیری

ترون طرحی بلندمدت داشته و در چشم‌اندازش، رسیدن به دستاوردهایی بزرگ بر اساس بازه‌های زمانی مشخص، دیده می‌شود. روز به روز میزان محبوبیت محتواهای دیجیتالی افزایش پیدا می‌کند. با توجه به دیدگاه ترون درباره کاهش هزینه استفاده از این دسته محصولات، بدون شک تلاش آن امیدوارکننده و دارای دستاوردی ارزشمند، مخصوصا در دنیای بلاک چین، خواهد بود. نباید فراموش کرد چشم‌انداز بنیاد ترون، به لطف حمایت قاطع توسط سرمایه‌گذاران ثروتمند چینی، تقویت می‌شود.

در سال 2017، بخشی از تیم توسعه گروه علی بابا (متعلق به جک ما) به عضویت تیم توسعه شبکه ترون درآمدند. از آن زمان، همکاری بین دو شرکت شکل گرفت. داشتن حمایت یک غول تکنولوژی نظیر علی بابا، دلگرمی کاربران پلتفرم Tron به شمار می‌رود.

اگر به ظرفیت شبکه ترون و آینده رسانه‌های آنلاین علاقه‌مند هستید، ترون یک سرمایه گذاری کاملا جذاب برای شما است. ارز دیجیتال ترون با نام ترونیکس (نماد TRX) پیش نیاز برقراری تعامل با شبکه است. به این ترتیب، با توسعه هر چه بیشتر اکوسیستم Tron، ارزش رمز ارز آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. با در نظر گرفتن این منطق، TRX سرمایه‌گذاری جذابی است.

اگر یک محتواساز مشتاق یا خالق محتوای بالقوه بوده و علاقه شدیدی به مدیا، توسعه دی اپ‌ها و تعامل با آن‌ها دارید، این جذابیت در سرمایه‌گذاری برایتان چند برابر می‌شود. در نظر داشته باشید ارز دیجیتال ترون با نوسان قیمت همراه است. به همین دلیل بهتر است قبل از خرید، تحقیقات بیشتری انجام بدهید.

بیشتر بخوانید:

منبع https://www.investopedia.com/tech/what-tron-trx/ https://medium.com/coinmonks/what-is-tron-a-virtual-currency-or-is-there-more-to-it-1bfc64bd7c93
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.