ارز دیجیتال اتریوم چیست؟

همه چیز در مورد ارز دیجیتال اتریوم یا Ethereum که با نماد ETH

لوگو اتریوم

ارز دیجیتال اتریوم یا Ethereum که به اختصار ETH نامیده میشود یک بلاکچین غیرمتمرکز و منبع باز است که دارای قابلیت قرارداد هوشمند است. Ether (ETH) ارز رمزپایه بومی سیستم عامل است. بعد از بیت کوین، این دومین ارز رمزنگاری شده با ارزش بازار است. آتریوم فعال‌ترین بلاکچین است.

ردیفعنوانتوضیحات
1نام ارزدیجیتال اتریوم به انگلیسیEthereum
2نماد ارزدیجیتال Ethereum ETH
3دسته ارز دیجیتال Ethereum ارزهای دیجیتال پلتفرم قرارداد هوشمند
4خالق ارز دیجیتال Ethereum ویتالیک بوترین
5هدف به وجود آمدن Ethereum بستر قرارداد هوشمند
6سال راه اندازی2014
7نوع بلاکچین اتریوم بلاک چین عمومی ضد انحصاری
8آیا رمز ارز اتریوم قابلیت استخراجدارد
9تعداد سکه های ارز اتریوم 21 میلیون
10وبسایتhttps://www.ethereum.org
11توئیتر اتریومhttps://twitter.com/ethereum
12صفحه اتریوم در رددیتhttps://reddit.com/r/ethereum
13صفحه اتریوم در کوین مارکت کپhttps://coinmarketcap.com/currencies/ethereum
14وایت پیپر Ethereumhttps://github.com/ethereum/wiki/wiki/White-Paper

تاریخچه اتریوم (Ethereum)

ایده آتریوم یا ارز دیجیتال اتریوم توسط برنامه‌نویس ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) در سال ۲۰۱۳ طی یک مقاله سفید ارائه شد. او در مجله بیت کوین فعالیت می‌کرد و اعتقاد داشت بیت کوین دچار نقاط ضعفی است که باید برطرف شود. در نهایت او در ژانویه ۲۰۱۴ به همراه چند توسعه دهنده دیگر ایده خود را کامل تر کرد و در ماه اوت همان سال، برای پیاده‌سازی پروژه خود جذب سرمایه کرد.

این شبکه در تاریخ ۳۰ ژوئیه ۲۰۱۵ و با فروش ۷۲ میلیون کوین به‌طور مستقیم فعال شد. Ethereum Virtual Machine (EVM) می‌تواند اسکریپت‌های کامل Turing را اجرا کرده و برنامه‌های غیرمتمرکز را اجرا کند. Ethereum برای امور مالی غیرمتمرکز استفاده می‌شود و برای بسیاری از پیشنهادات اولیه کوین مورد استفاده قرار گرفته‌است.

در سال ۲۰۱۶، یک هکر از نقص پروژه شخص ثالثی به نام The DAO سوءاستفاده کرد و ۵۰ میلیون دلار اتر را سرقت کرد. در نتیجه، جامعه Ethereum به زنجیره سخت بلاکچین رای داد تا سرقت را برگرداند و Ethereum Classic (ETC) به عنوان زنجیره اصلی ادامه یافت.

اتریوم این فناوری را با توجه به موفقیت بیت کوین انتخاب کرده و به طور قابل ملاحظه‌ای قابلیت‌های آن را گسترش داده است. این ارز دیجیتال با توجه به مرورگر اینترنت‌، زبان برنامه‌نویسی و سیستم پرداخت خاص خود یک شبکه‌ کامل است. از همه مهم‌تر کاربران را قادر می‌سازد که برنامه‌های غیرمتمرکز خود را در بلاکچین اتریوم ایجاد کنند.

این برنامه‌ها می‌توانند ایده‌های کاملاً جدید یا بازسازی شده غیر‌متمرکز مفاهیم موجود در شبکه باشند. این سیاست اتریوم افراد ثالث در شبکه را از میان برمی‌دارد؛ به طور خلاصه‌ اتریوم یک پلتفرم نرم‌افزاری توزیع شده‌ عمومی‌، متن باز و مبتنی‌بر بلاکچین است که به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد تا برنامه‌های غیرمتمرکز را ایجاد کرده و با آنها کار کنند؛ همانطور که قبلا ذکر شد‌ اتریوم یک سیستم غیرمتمرکز است‌؛ به این معنی که از روش همتا به همتا استفاده می‌کند. هر تعاملی که بین کاربران اتفاق می‌افتد فقط به وسیله کاربران شرکت‌کننده‌ پشتیبانی می‌شود‌ بدون این‌که هیچ شخص ثالثی در میان باشد.

خالقان اتریوم براین باورند که باوجود اتریوم، برای انجام امور روزمره نیاز به هیچ نهاد، بانک یا سازمانی احساس نمی‌شود.

کل شبکه‌ی اتریوم توسط یک سیستم جهانی به نام «نود» پشتیبانی می‌شود. نودها داوطلبانی هستند که کل بلاکچین اتریوم را در رایانه‌های خود بارگیری نموده و تمام قوانین اجماع سیستم را به طور کامل اجرا و شبکه را امن کرده و در ازای آن پاداش می‌گیرند.

قوانین اجماع و  بسیاری از جنبه‌های دیگری که در شبکه‌ وجود دارند، به وسیله «قراردادهای هوشمند» (smart contracts) تعیین می‌شوند. این قوانین برای انجام خودکار معاملات و سایر اقدامات خاص در شبکه برای طرف‌های معامله طراحی شده‌اند که اشخاص لزوماً به آن‌ها اعتماد ندارند. تحقق شرایط لازم دوطرف در قراردادهای هوشمند از قبل برنامه‌ریزی شده است. پس از تکمیل این شرایط است که معامله یا هر اقدام خاص دیگری در شبکه آغاز می‌شود. بسیاری از مردم براین باورند كه قراردادهای هوشمند تحولی نوین در آینده ایجاد کرده و سرانجام جایگزین سایر توافق نامه‌های قراردادی خواهند شد؛ زیرا اجرای قراردادهای هوشمند امنیتی را فراهم می‌كند كه از قانون قراردادهای سنتی برتر است. قراردادهای هوشمند هزینه‌های معامله‌ی مرتبط با قرارداد را كاهش داده و میان طرفین اعتماد ایجاد می‌كند.

اتریوم ماشین مجازی (EVM) را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد‌ که در اساس به منزله زمان اجرای قراردادهای هوشمند مبتنی بر اتریوم عمل می‌کند. این برنامه ضمن اطمینان از عدم تداخل برنامه‌ها با یکدیگر‌ برای اجرای کدهای غیرقابل اعتماد، به کاربران امنیت می‌دهد. سیستم  (EVM) کاملاً از شبکه‌ اصلی اتریوم جدا شده است‌؛ همین موضوع این فناوری را به ابزاری ایده‌آل برای آزمایش و بهبود قراردادهای هوشمند تبدیل کرده است. اتریوم دارای توکنی به اسم «اتر» (Ether) است.

خالق اتریوم چه کسی است؟

در اواخر سال ۲۰۱۳‌، ویتالیک بوترین ایده‌ خود را در یک وایت پیپر نوشت‌ و آن را برای چند نفر از دوستان خود ارسال کرد‌. ایده‌ وی به نظر دوستانش ایده‌ جالبی بود؛ به همین دلیل آنها نیز ایده پروژه را برای دوستان خود ارسال کردند. در نتیجه‌ حدود ۳۰ نفر برای گفت‌وگو در مورد مفهوم این ایده با ویتالیک تماس گرفتند. او منتظر بررسی‌های انتقادی بود که به اشتباهات اساسی این مفهوم اشاره کند اما هرگز این اتفاق نیفتاد. 

این پروژه با حضور تیم اصلی متشکل از ویتالیک بوترین‌، میهای آلیسی‌، آنتونی دی یوریو‌، چارلز هوسکینسون‌، جو لوبین و گاوین وود در ژانویه ۲۰۱۴ به صورت عمومی اعلام شد. بوترین همچنین اتریوم را در یک کنفرانس بیت کوین در میامی ارائه داد و چند ماه بعد تیم تصمیم گرفت که برای تأمین بودجه‌ توسعه‌، تعداد زیادی از توکن اتر را به فروش برساند. 

اتریوم چگونه کار می‌کند؟

همان طور که قبلا ذکر شد‌، اتریوم براساس پروتکل بیت کوین و طرح بلاکچین آن ساخته شده؛ اما به گونه‌ای تغییر یافته است که بتواند برنامه‌های فراتر از سیستم‌های پول را پشتیبانی کند. تنها شباهتی که بین بلاکچین بیت کوین و اتریوم وجود دارد، این است که بلاکچین بیت کوین کل تاریخ معاملات شبکه‌های مربوط به خود را ذخیره می‌کند‌ اما بلاکچین اتریوم کارهای بیشتری  نسبت به رقیب خود انجام می‌دهد.

علاوه ‌بر تاریخچه‌ معاملات‌، هر نود در شبکه‌ اتریوم باید جدیدترین حالت یا اطلاعات مربوط به هر قرارداد هوشمند درون شبکه‌، موجودی هر کاربر، همه‌ کدهای قرارداد هوشمند و مکان ذخیره‌ ‌آنها را بارگیری کند.

در اساس بلاکچین اتریوم می‌تواند به منزله یک ماشین حالت مبتنی ‌بر معامله توصیف شود. وقتی نوبت به علوم کامپیوتری می‌رسد‌، یک ماشین حالت به عنوان مفهومی تعریف می‌شود که قادر به خواندن ورودی‌ها، انتقال داده‌ها به حالت جدید و براساس آن ورودی‌ها باشد. وقتی تراکنش‌ها اجرا می‌شوند‌ دستگاه به حالت دیگری منتقل می‌شود.

هر حالت اتریوم از میلیون‌ها معامله تشکیل شده است. این تراکنش‌ها برای تشکیل «بلوک‌ها» دسته‌بندی می‌‌شوند که هر بلوک با بلوک‌های قبلی خود زنجیر می‌شود؛ اما قبل از افزودن معامله به دفتر کل‌ باید اعتبار سنجی شود‌ و باید فرایندی به نام استخراج را طی ‌کند.

استخراج فرآیندی است که گروهی از نودها قدرت محاسبه‌ خود را برای تکمیل یک چالش «اثبات کار» (proof of work) اعمال می‌کنند‌، که در اساس یک معمای ریاضی است. هر چه رایانه آنها قدرتمندتر باشد‌، سریعتر می‌تواند معما را حل کند. پاسخ به این معما به صورت اثبات کار است و اعتبار یک بلوک را تضمین می‌کند. 

بلاکچین و نود اتریوم

شبکه‌ ارز دیجیتال اتریوم از تعداد زیادی کامپیوتر در سراسر دنیا که از یک دفتر دیجیتال بلاکچین تشکیل شده است. اطلاعات تراکنش‌ها بر روی همین دفتر دیجیتال نوشته شده و هر کامپیوتر یک رونوشت از آن را در اختیار دارد.

نودها با یکدیگر در ارتباط هستند تا هر تراکنشی را که به شبکه‌ی اتریوم ارسال می‌شود، بررسی نمایند و از معتبر بودن آن اطمینان حاصل کنند. توزیع این نودها باعث می‌شود که هیچ نقطه‌ نفوذ مرکزی در شبکه وجود نداشته باشد؛ یعنی با خروج یا خطای یک نود مشکلی متوجه شبکه نشود.

اتر (Ether)

اتر هم همانند بیت کوین یک ارز دیجیتال است که می‌‌تواند به راحتی ارزش را منتقل نماید. با این وجود هدف اتر با بیت کوین متفاوت است. ارز دیجیتال اتر برای پرداخت هزینه‌ها و برای ایجاد انگیزه‌ برای مشارکت‌کنندگان به جهت ادامه‌ فعالیت اتریوم ساخته شده است. اگر اتر یا به عبارتی این دارایی کلیدی نبود چه کسی حاضر بود به عنوان ماینر در شبکه فعالیت نماید؟ به همین دلیل است که به اتر «سوخت شبکه‌ی اتریوم» نیز می‌گویند. اگر بیت کوین طلای دیجیتال این روزهای دنیا باشد اتر نفت بازارهای دیجیتال است.

استفاده از خدمات شبکه‌ اتر و ایجاد برنامه‌ روی آن نیاز به پرداخت کارمزد دارد که این کارمزد به صورت اتر به ماینرهایی که امنیت شبکه را حفظ می‌کنند، پرداخت می‌شود.

برخلاف بیت کوین که به ۲۱ میلیون محدود می‌شود، تولید اتر هیچ محدودیتی ندارد و تورم اتر در حدود ۴ درصد در سال است. 

اتریوم نیز مانند بیت کوین در صرافی‌های ارز دیجیتال خرید و فروش می‌شود. این ارز دیجیتال روی کیف پول‌ها ذخیره و منتقل می‌شود. 

گس (GAS) در اتریوم به چه معنا است؟ 

برای انجام هر تراکنش در اتریوم باید کارمزد پرداخت شود. گس در واقع همان سوخت است که همان کارمزد شبکه‌ اتریوم را به صورت اتر از کاربر اخذ می‌کند. گس مانند بنزین در دنیای واقعی است. در شبکه‌ اتریوم هزینه‌ای بابت گس پرداخت می‌کنید تا این هزینه به ماینرهای اتریوم تعلق گیرد.

مزایای اتریوم

پلتفرم اتریوم از تمام ویژگی‌های فناوری بلاکچین که در آن اجرا می‌شود بهره می‌برد.  با این کار شخص ثالث از تمامی پروسه‌هایی که در این روند شکل می‌گیرد، حذف می‌شود. منظور از این کار این است که همه‌ برنامه‌های غیرمتمرکز و DAO مستقر در شبکه به هیچ ‌وجه به وسیله شخصی قابل کنترل نباشد.

هر شبکه‌ بلاکچین حول یک اصل اجماع تشکیل شده است‌؛ به این معنی که همه‌ نودهای سیستم باید درباره‌ هر تغییری که در شبکه ایجاد می‌شود توافق کنند. این ترفند امکان تقلب و فساد در شبکه را از بین برده و باعث می‌شود شبکه دست نخورده باشد. 

کل شبکه‌ اتریوم غیرمتمرکز است یعنی احتمال وجود خرابی در این شبکه وجود نخواهد داشت؛ از این رو‌ همه‌ برنامه‌ها به طور دائم آنلاین بوده و هرگز خاموش نمی‌شوند؛ علاوه‌ بر این‌، طبیعت غیرمتمرکز و امنیت رمزنگاری باعث می‌شود که شبکه‌ی اتریوم به خوبی در برابر حملات احتمالی هک و فعالیت‌های جعلی محافظت شود.

ارز دیجیتال اتریوم

معایب اتریوم

علی‌رغم این واقعیت که قراردادهای هوشمند برای جلوگیری از خطای شبکه ساخته شده‌اند‌، اما این قراردادها می‌توانند به همان خوبی افرادی باشند که برای آن‌ها کد می‌نویسند. احتمال بروز خطای انسانی همیشه وجود دارد و هراشتباهی در کد ممکن است مورد سو‌ءاستفاده قرار بگیرد. در صورت بروز چنین اتفاقی‌، هیچ راه مستقیمی برای جلوگیری از حمله‌ هکرها یا بهره‌برداری از اشتباه وجود ندارد. تنها راه ممکن برای جلوگیری از وقوع همچین اتفاقاتی، توافق و بازنویسی یک کد اساسی است که هر دو روش می‌توانند موثر باشند. با این حال‌ این کار کاملاً خلاف اصل بلاکچین است‌؛ زیرا بلاکچین یک دفتر کل تغییرناپذیر است.

شباهت اتریوم با بیت کوین

در ادامه به شرح شباهت‌های این دو ارز دیجیتال خواهیم پرداخت:

اتریوم هم بلاکچین مختص به خود را دارد

همانند بیت کوین، اتریوم نیز بلاکچین مخصوص به خود را دارد. اطلاعات مربوط به تراکنش‌ها و قراردادهای هوشمند بر روی بلاکچین ذخیره می‌شود؛ در واقع بلاکچین نوعی دفتر یادداشت دیجیتالی امن و تغییرناپذیر است که برای ذخیره‌ داده‌ها و اطلاعات استفاده می‌شود.

اتریوم قابل استفاده برای عموم است و نیاز به مجوز ندارد

همانند بیت کوین،‌ اتریوم نیز قابل استفاده برای عموم است و همه‌ می‌توانند از آن استفاده نمایند. هر کسی قادر خواهد بود از این شبکه برای ایجاد تراکنش‌ یا قراردادهای هوشمند بهره ببرد بدون این که نیاز باشد از جایی کسب اجازه کند؛ البته اگر کسی بخواهد می‌تواند بر روی شبکه‌ اتریوم بسترهای خصوصی ایجاد نماید؛ اما خود بلاکچین اتریوم، شفاف، عمومی و آزاد است.

اتریوم نیز مبتنی بر استخراج اثبات کار است

همانند بیت کوین، اتریوم نیز مبتنی‌بر استخراج اثبات کار است. افرادی که بخواهند در فرآیند ساخت بلاک شرکت نمایند، باید قدرت پردازش سخت‌افزاری‌های رایانه‌ای را برای شرکت در عملیات ماینینگ به شبکه‌ اختصاص دهند. شبکه در ازای این قدرت پردازش که در نهایت باعث امنیت و تایید تراکنش‌ها خواهد شد، به ماینرها پاداش می‌دهد.

قابل ذکر است طبق یک برنامه‌ از پیش تعیین شده در طرحی به نام «‌اتریوم ۲.۰» (ETH ۲.۰) که چند وقت پیش برای مقیاس‌پذیری بیشتر  و تراکنش‌های سریع‌تر و ارزانتر راه‌اندازی شد. در اتریوم دو به‌ جای الگوریتم اثبات کار از الگوریتم «اثبات سهام» (Proof Of Stake) استفاده می‌شود.

در روش اثبات سهام افراد برای شرکت در کار اعتبارسنجی تراکنش‌ها و ایجاد بلاک، باید اتر خریداری کنند و  یک کیف پول به شبکه اختصاص دهند. به این صورت، می‌توانند در کار تایید تراکنتش‌ها مشارکت نمایند و واحدهای جدید ارز دیجیتال را دریافت کنند. شرکت کنندگان کارمزد تراکنش‌های شبکه را برای خود برمی‌دارند. طبق این رویکرد برای شرکت در شبکه نیاز به خرید سخت‌افزارهای گران‌قیمت نخواهد بود.

تفاوت‌های اتریوم با بیت کوین 

در ادامه به بیان تفاوت‌های بیت کوین و اتریوم خواهیم پرداخت:

تراکنش‌ها در اتریوم سریعتر هستند

تراکنش‌ها در بیت کوین به صورت میانگین حدود ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارند اما در اتریوم فقط ۱۴ ثانیه زمان نیاز است تا تراکنش‌ها انجام شوند. در بحث سرعت تراکنش‌ها سایز بلاک هم حائز اهمیت است. بلاک‌ها در بیت کوین BTC محدود به ۱ مگابایت است. با بررسی زمان بلاک و سایز بلاک می‌توان به این موضوع اشاره کرد که در حال حاضر بیت کوین حداکثر ۷ تراکنش را در ثانیه پردازش می‌کنند. اتریوم می‌تواند تا ۱۶ تراکنش را در ثانیه پردازش نمایند. طبق وعده‌ تیم توسعه‌ اتریوم، این عدد در به روزرسانی‌های آینده می‌تواند به صدها تراکنش برسد.

چگونه ارز دیجیتال اتریوم را تحلیل کنیم؟

در خصوص تمامی ارز های دیجیتال، تقریبا روش های یکسانی برای تحلیل و ارزیابی وجود دارد، اما از آنجایی که ارز دیجیتال اتریوم، محبوبیت بالاتری دارد، اطلاعات بسیار زیادی از آن در فضای اینترنت منتشر شده است. تا جایی که بسیاری از آمار و اطلاعات مهمی که شما نیاز دارید را وبسایت ها تحلیل شده در اختیار شما قرار می دهند.

به عنوان مثال، وبسایت گلس نود، Glassnode، داده های درون شبکه ارز دیجیتال اتریوم را در اختیار مخاطبانش قرار می دهد. اگر چه بسیاری از آمار این سایت نیاز به تهیه اکانت پرمیوم دارد، اما آمار رایگان آن نیز تا حد زیادی می تواند شما را در ارزیابی روند آتی ارز دیجیتال اتریوم راهنمایی کند.

ارز دیجیتال اتریوم، به دلیل حضور نسبت زیاد خود در عرصه ارز های دیجیتال، نمودار قیمتی کاملی نیز دارد. به همین دلیل، تحلیل تکنیکال آن نیز به سادگی امکان پذیر است.

چگونه میتوان ارز دیجیتال اتریوم را خرید؟

برای خرید این ارز شما میتوانید از روش های مختلفی استفاده کنید که هر روش میتوان مزایا و معایب خاص خود را داشته باشد اما در نهایت باعث می شود شما هر تعداد ETH بخواهید خرید نمایید در معرفی انواع روش خرید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

توکن اتریوم (Ethereum)

اتریوم یک ارز رمزپایه است که در شبکه آتریوم از آن استفاده می‌شود. پس اگر قرار باشد در شبکه آتریوم تراکنشی انجام دهیم، باید از توکن اتر استفاده کنیم. دقیقاً مثل ارز دلار که از واحدهای کوچکتری به نام سنت تشکیل شده و بیت کوین که دارای واحدهای کوچکتری به نام میلی بیت و ساتوشی است، اتر هم دارای واحدهای کوچکتری با نام گذاری‌های مختلف است. واحدهای کوچکتر آتریوم را szabo (سابو) گویند، و تقسیم‌بندی آن به صورت زیر است.

ارزش اتریوم

هر یک ether = یک میلیون سابو است.

اتریوم۲

Ethereum شروع به اجرای یک سری از به روزرسانی‌ها به نام Ethereum 2.0 کرده‌است که شامل انتقال به اثبات سهام و افزایش توان معاملات با استفاده از خرد کردن است.

قرارداد هوشمند اتریوم چیست؟

قرارداد هوشمند یک پروتکل رایانه‌ای است که برای تسهیل دیجیتالی‌، تأیید، اجرای مذاکره یا اجرای یک قرارداد طراحی شده است. قراردادهای هوشمند امکان انجام معاملات معتبر بدون اشخاص ثالث را فراهم می‌کنند.

یکی از بهترین خصوصیات بلاکچین این است که‌ چون این یک سیستم غیرمتمرکز است که بین همه احزاب مجاز وجود دارد‌، نیازی به پرداخت هزینه به واسطه‌ها (افراد میانه) نخواهد بود و باعث صرفه‌جویی در وقت می‌شود. بلاکجین‌ها مشکلات خود را دارند‌، اما دارای درجه بندی‌ هستند و غیر قابل انکار‌، سریعتر، ارزانتر و ایمن‌تر از سیستم‌های سنتی هستند‌؛ به همین دلیل بانک‌ها و دولت‌ها به آن‌ها روی می‌آورند.

قراردادهای هوشمند ضمن اجتناب از خدمات واسطه‌‌ای، کمک می‌کنند پول‌، دارایی‌، سهام یا هر چیز ارزشمندی را به شکلی شفاف و بدون درگیری مبادله کنید.

در واقع قرارداد هوشمند یک کد است که برروی بلاکچین اجرا می‌شود. این نرم‌افزار در صورت رخ دادن شرایطی که از پیش در آن تعیین شده است در این صورت یک سری از دستورات را به طور خودکار اجرا می‌نماید. پس از ثبت قرارداد بر روی بلاکچین آزاد مانند اتریوم هیچکسی قادر نخواهد بود مانع از اجرای آن شود در حقیقت این قرارداد ضمانت اجرایی دارد.

تفاوت قراردادهای معمولی و هوشمند در این است که قراردادهای هوشمند مشکل نیاز به اعتماد را از بین می‌برد؛ همان‌طور که ذکر شد زمانی که یک قرارداد هوشمند برروی بلاکچین آزاد مانند اتریوم اجرا می‌شود، دیگر قابل توقف نخواهد بود و هیچکس نمی‌تواند جلوی اجرای آن را بگیرد. 

با قراردادهای هوشمند می‌توان برنامه‌ها و پروژه‌هایی را ساخت که بدون هیچ‌گونه واسطه و از کارافتادگی به کار خود ادامه دهند؛ به طوری که حتی خود برنامه‌نویس قرارداد هوشمند هم نمی‌تواند کد قرارداد هوشمند ثبت شده در بلاکچین را تغییر دهد.

شبکه بلاکچین اتریوم و ده ها توکن آن

اتریوم به لطف شبکه بلاکچین بسیار قدرتمند خود، سبب شده توکن های متعددی جذب مزیت های این بستر شده و سکه های خود را بر همین شبکه منتشر کنند. بسیاری از این توکن ها میان فعالین حوزه ارز دیجیتال، بیشتر شنیده شده اند و بسیاری از تحلیلگران آن ها را جزو ارزهای دیجیتال بنیادی معرفی می کنند. ارزهای دیجیتالی همانند پلی گان، چین لینک، یونی سواپ از جمله این توکن های موفق هستند که هر یک در صنعت متفاوتی محبوبیت بالایی دارند.

آینده اتریوم

با توجه به این موضوع که اتریوم نیز مانند بیت کوین چند سالی است که وجود دارد؛ با این حال توجه بسیاری از رسانه‌ها و عموم مردم را به خود جلب کرده است. طبق برنامه‌ریزی که ویتالیک برای اتریوم انجام داده است اتریوم در آینده‌ای نه‌ چندان دور نه تنها اینترنت بلکه بسیاری از صنایعی را که صدها سال به یک روش در حال فعالیت هستند، نیز تغییر خواهد داد.

ویتالیک بوترین، خالق اتریوم‌ با پیش‌بینی‌های دقیق خود بسیار معروف است. در مصاحبه‌ اخیر، وی اظهار داشت که قصد دارد اتریوم را با بهبود مسائل فنی و امنیتی در آینده‌‌ای نزدیک، به عنوان پلتفرم برجسته‌ مرتبط با بلاکچین حفظ کند؛ به طور کلی‌ نظرات کارشناسان ارزهای دیجیتال در مورد آینده‌ اتریوم مثبت است. 

بیشتر بخوانید:

منابع:

  • Ethereum.org: وب سایت رسمی اتریوم اطلاعات جامعی در مورد بلاک چین اتریوم، ویژگی های آن و تفاوت آن با بیت کوین ارائه می دهد. به: ethereum.org مراجعه کنید
  • وایت پیپر اتریوم: وایت پیپر اصلی اتریوم که توسط ویتالیک بوترین نوشته شده است، یک مرور فنی دقیق از پلتفرم اتریوم ارائه می دهد. می‌توانید آن را در وب‌سایت رسمی اتریوم یا با جستجوی «Whitepaper اتریوم» پیدا کنید.
  • What is Ethereum” نوشته “میتزی کرنان” نویسنده حوزه ارزهای دیجیتال وبسایت تخصصی ارزهای دیجیتال “currencypunch.com“.
  • CoinMarketCap: یک پلتفرم داده رمزنگاری محبوب که یک نمای کلی از اتریوم، از جمله ارزش بازار، قیمت و داده های تاریخی آن را ارائه می دهد. همچنین منابع آموزشی در مورد اتریوم ارائه می دهد. به coinmarketcap.com مراجعه کنید
  • ConsenSys: ConsenSys یک شرکت پیشرو در فناوری بلاک چین است که محتوای آموزشی در مورد اتریوم ارائه می دهد. وب سایت آنها مقالات، آموزش ها و منابع مختلفی را برای درک اتریوم و کاربردهای آن ارائه می دهد. مراجعه کنید: consensys.net
  • Ethereum Subreddit و Ethereum Stack Exchange: جوامع آنلاین مانند Ethereum subreddit (r/ethereum) و Ethereum Stack Exchange (ethereum.stackexchange.com) می توانند منابع اطلاعاتی ارزشمندی باشند. می‌توانید بحث‌ها، پرسش‌ها و پاسخ‌های مرتبط با اتریوم را از انجمنی از علاقه‌مندان و توسعه‌دهندگان بیابید.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.