ارز دیجیتال PI Network چیست؟

معرفی ارزدیجیتال پای نتورک یا PI Network

پای نتورک ایده استخراج ارز دیجیتال با گوشی را مطرح می‌کند که برای سایر رمز ارزها امکان‌پذیر نیست. این تبلیغ PI Network چقدر حقیقت دارد؟

فضای مجازی مخصوصا انجمن‌های متعلق به تریدرهای ارزها دیجیتال، طی یک بازه زمانی مملو از پیام‌هایی در رابطه با ظهور یک ارز دیجیتال نوپا و بسیار پرسود شد. کاربران مد‌ت‌ها است در آرزوی استخراج ارزان و بدون دردسر ارزهای دیجیتال هستند، چرا که ماینینگ در حالت کلی فرآیندی زمان‌بر، پرهزینه و نیازمند داشتن سرمایه اولیه (برای خرید سیستم‌های کامپیوتری بسیار قدرتمند و پرداخت هزینه برق) است. آن‌ها همیشه به دنبال ماین کردن با استفاده از دستگاه‌های دیجیتال متداول خود نظیر کامپیوترهای دسکتاپ، لپ تاپ و مخصوصا گوشی‌های هوشمند بوده‌اند، چرا که خرید بیت کوین یا سایر ارزهای دیجیتال معروف با توجه به قیمت‌های کنونی‌شان برای همه امکان‌پذیر نیست. پای نتورک وعده داد این آرزو به واقعیت تبدیل شده است!

ارز دیجیتال جدیدی که خبر ظهور آن در انجمن‌ها مثل بمب صدا کرد، پای نتورک نام دارد. بر اساس ادعای سازندگان، به لطف آن استخراج با استفاده از گوشی موبایل امکان‌پذیر خواهد شد. بسیاری از کاربران به امید ماین کردن ارزان Pi Network در حال حاضر و فروش این ارز در آینده، اقدام به نصب نرم افزار پای نتورک می‌کنند تا از طریق آن، روزانه مقداری دارایی دیجیتالی به دست آورند. اما این کار چقدر واقعی، عملی و سودآور است؟ آیا ارز دیجیتالی نام برده حقیقتا فرصتی بی‌نظیر به منظور سرمایه‌گذاری ارزان ولی بسیار پرسود پیش پای تریدرهای تازه وارد و دارای سرمایه اندک قرار داده است؟ در این مقاله به بررسی کامل این ارز دیجیتال می‌پردازیم.

پای نتورک – Pi Network چیست؟

پای نتورک خود را یک ارز دیجیتال معرفی می‌کند. بر اساس گفته‌های وب سایت توسعه‌دهنده این پروژه، سازندگان و طراحان رمز ارز نام برده سه تن از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه استنفورد هستند. پای نتورک مدعی است برای اولین مرتبه توانسته سیستم استخراج یک ارز دیجیتال را روی تلفن‌های هوشمند پیاده‌سازی کند، به همین دلیل با نصب نرم افزار مربوط به این پروژه روی گوشی اندرویدی یا آیفون خود، می‌توان به صورت مستمر ارز دیجیتال Pi دریافت کرد، بدون این که نیازی به خرید مستقیم آن از طریق صرافی‌ها باشد.

نکته مهم و جذاب برای کاربران اینجاست که ماینینگ یک عمل با تلاش محاسباتی بالا محسوب شده و مستلزم در اختیار داشتن یک سیستم کامپیوتری با سخت افزار قدرتمند و منبع برق کافی است، به همین دلیل هیچوقت انجام آن با استفاده از گوشی‌های هوشمند امکان‌پذیر نبوده است. البته منظور از عدم امکان انجام این کار، «عدم سودآوری» استخراج از طریق گوشی است، به این معنی که با وجود اعمال فشار سنگین روی تلفن همراه و پایین آمدن شدید عملکرد کلی و عمر دستگاه، دارایی قابل توجهی به دست نخواهد آمد. اما پروژه پای نتورک مدعی است که ماینینگ در این پروژه هیچ تاثیری روی باتری تلفن و مصرف دیتای آن نداشته و فشار چندانی روی سخت افزار دستگاه وارد نخواهد شد. کافی است که کاربر هر 24 ساعت یک مرتبه، یک دکمه را در محیط نرم افزار موبایل Pi Network لمس کند.

برای شناخت بیشتر، بد نیست سری به وب سایت توسعه‌دهنده پروژه بزنیم.

پای نتورک

نخستین دروغ را در صفحه اول وب سایت مشاهده خواهید کرد. در این صفحه، پروژه نام برده، اولین ارز دیجیتالی قابل استخراج با استفاده از گوشی‌های هوشمند معرفی می‌شود.

تور استانبول
تور ارزان استانبول توسط آژانس های مسافرتی معتبر از سراسر ایران با بهترین خدمات تنها در سایت لحظه آخر؛ می توانید قیمت تورهای استانبول را همراه با جزئیات آن ها نظیر زمان برگزاری، مدت زمان اقامت، هتل رزروی و غیره مشاهده کنید و خریدی مطمئن داشته باشید.

پای نتورک به واسطه نام استنفورد ارزشمند نمی‌شود!

سازندگان پای نتورک، خود را دانشجو یا فارغ‌التحصیل دانشگاه استنفورد خطاب می‌کنند، اما باید دقت کرد که این پروژه هیچ ارتباطی با خود دانشگاه استنفورد نداشته و نباید از ارزش و اعتبار این دانشگاه، چیزی برای پروژه نام برده لحاظ کرد. حتی در صفحه دانشگاهی نیکولاس کوکالیس، که مدیر پروژه به نظر می‌رسد، هیچ اشاره‌ای به پای نتورک نشده است. این موضوع نشان می‌دهد طراحان آن بسیار زیرکانه در حال سوء استفاده از نام دانشگاه استنفورد برای اعتبار بخشیدن به پروژه خود هستند. توجه داشته باشید که دانشجو بودن یا حتی فارغ‌التحصیل بودن از یک دانشگاه معتبر، دلیلی بر اهداف درست یک پروژه نیست.

نیکولاس کوکالیس (Nicolas Kokkalis)، چنگ‌دیائو فن (Chengdiao Fan) و وینسنت مک‌فیلیپ (Vincent McPhillip) توسعه‌دهندگان پای نتورک هستند. کوکالیس دانشجوی دکترای دانشگاه استنفورد بوده و در زمینه بلاک چین و تمرکززدایی مشغول به فعالیت است. با مراجعه به صفحه او در وب‌ سایت دانشگاه استنفورد و همچنین صفحه شخصی این فرد در لینکدین هیچ نامی از پای نتورک مشاهده نشد. اگر شما یک پروژه انقلابی، نظیر آن چه Pi Network ادعا می‌کند، خلق کرده باشد، همواره نام آن را کنار نام خود نخواهید آورد؟

چنگ‌دیائو فن و وینسنت مک‌فیلیپ فاقد صفحه در وب سایت دانشگاه استنفورد بوده و صفحات لینکدین آن‌ها، کاملا عادی و غیر حرفه‌ای است.

PI Network در عمل یک ارز دیجیتال نیست

ارز دیجیتال در واژگان فارسی، ترجمه کلمه کریپتوکارنسی (Cryptocurrency) است. کریپتوکارنسی از دو بخش «کریپتو»، گرفته شده از کلمه «کریپتوگرافی» به معنای علم رمزنگاری و «کارنسی»، اشاره‌ به یک واحد پولی، تشکیل می‌شود. هر ارز دیجیتال باید از یک تکنولوژی غیر متمرکز استفاده کند. مشهورترین و پراستفاده‌ترین تکنولوژی در این زمینه بلاک چین به شمار می‌رود. پای نتورک نیز خود را یک ارز دیجیتال بر مبنای بلاک چین می‌داند، اما در واقعیت خبری از این تکنولوژی در پروژه نام برده نیست. آنچه ما شاهدش هستیم، توزیع توکن‌های Pi بین کاربران اپلیکیشن این پروژه طی هر 24 ساعت است که این کار از طریق چند خط کد برنامه‌نویسی روی سرور نیز قابل انجام است! BlockChain دارای چند فاکتور مهم است که هیچ کدام از آن‌ها را نمی‌توان در پای نتورک مشاهده کرد. این موضوع سبب شد از همان ابتدا، به صحت ادعاهای سازندگان و مجریان این طرح شک کنیم. بررسی‌های بیشتر نشان داد حس بد اولیه ما درباره Pi Network درست بوده است!

استخراج پای نتورک با گوشی هوشمند یک سراب است

همانطور که گفتیم پای نتورک در اصل یک ارز دیجیتال نیست و سازنده، ادعای کذبی درباره پروژه خود دارد. از طرفی هر توزیع توکنی را نمی‌توان استخراج تلقی کرد و حتی ساز و کار استخراج با آن چه Pi Network ادعا می‌کند، تفاوت‌های زیادی دارد. از همه مهم‌تر، در هیچ گونه استخراجی سیستم معرف وجود ندارد، اما برای استفاده و دریافت ارز پای از طریق نرم افزار، باید حتما یک کد معرف وارد کرد! این موضوع در سیستم‌های بلاک چینی مضحک به نظر می‌رسد.

به صورت نظری و روی کاغذ، هر دستگاه الکترونیکی با قابلیت پردازش دستورات نظیر لپ تاپ یا حتی گوشی هوشمند، می‌تواند برای ماینینگ ارزهای دیجیتال حتی بیت کوین مورد استفاده قرار بگیرد. البته ماینینگ با تلفن‌ همراه در نهایت به ‌هیچ‌ عنوان سودآوری ندارد، هر چند در عمل این کار غیر ممکن نیست.

این نخستین مرتبه‌ای نیست که افرادی با سو استفاده از خواسته بخش گسترده‌ای از کاربران گوشی‌های هوشمند، یعنی کسب سود از محل ماینینگ ارز دیجیتال با گوشی، اقدام به کلاه‌برداری می‌کنند. الکترونیوم و چند پروژه دیگر هم از مدت‌ها قبل چنین ایده پوشالی را مطرح کرده‌اند.

با پای نتورک به جای خود، افراد دیگری را به پول برسانید!

بسیاری از افراد با استناد به این ایده که “اگر پای نتورک سود نداشته باشد، حداقل ضرر ندارد” اقدام به نصب این نرم افزار می‌کنند. شاید در بهترین حالت این افراد با نصب نرم افزار، ضرر مادی نکنند، ولی قطعا چیزی به دست نخواهند آورد. آن‌ها به وسیله نصب اپلیکیشن پای نتورک، خواسته یا ناخواسته تبدیل به سربازان لشکری خواهند شد که سازندگان پروژه را رایگان به اهداف مادی خود می‌رساند. پس اگر با عضویت در یک طرح کلاه‌برداری و تن دادن به سواستفاده یک سری افراد دغل‌کار مشکلی ندارید، پای نتورک بهترین گزینه برای شما است!

از طرفی مشخص نیست بعد از نصب اپلیکیشن Pi Network، چه سواستفاده‌هایی از دستگاه شما داشته باشد. این بهره‌برداری غیر قانونی و غیر اخلاقی شامل استخراج ارزهای دیجیتال واقعی نظیر بیت کوین و اتریوم از طریق قدرت پردازشی گوشی هوشمند شما یا نصب بدافزارهایی برای جاسوسی و فروش اطلاعاتتان به شرکت‌های تبلیغاتی است. پس اگر ایده ذکر شده در پاراگراف قبلی را قبول کردید، حداقل حین نصب برنامه روی گوشی خود، به دسترسی‌های تقاضا شده توسط آن دقت کنید.

در وب سایت رسمی مربوط به پای نتورک، هدف از ظهور آن آسان‌‌تر کردن فرایند استخراج بیان می‌شود. به عقیده سازندگان، فرآیند استخراج بیهوده دشوار بوده و آن‌ها می‌خواهند مشکل سایر ارزهای دیجیتال را برطرف کنند. افراد به دام افتاده در تله این تبلیغ، یک نکته بسیار مهم را فراموش کرده‌اند؛ یکی از دلایل ارزشمند و باپشتوانه شدن رمز ارزها، دشواری استخراج و ساخت واحدهای جدید از آن‌ها است!

استخراج آسان هرگز هدفی منطقی نیست. حتی کل فرآیند ماینینگ را نیز نمی‌توان هدف قرار داد، چرا که وسیله‌ای برای تامین امنیت شبکه محسوب می‌شود. به عنوان نمونه، هدف بیت کوین ارائه روشی برای پرداخت‌های همتا به ‌همتا و غیر متمرکز بدون وجود مشکل دو مرتبه خرج کردن و هدف اتریوم، ارائه قراردادهای هوشمند بر بستری غیر متمرکز است.

تشخیص پروژه کلاه‌برداری از حقیقی دشوار نیست

یکی از نکاتی که به متمایز کردن پروژ‌ه‌های حقیقی و ارزشمند از نامعتبر و اسکم کمک می‌کند، جزئیات توضیحات ارائه شده توسط توسعه‌دهنده است. در پروژه‌هایی نظیر پای نتورک سازنده از جزئیات فنی صحبتی به میان نیاورده و بدون اشاره به چگونگی امکان‌پذیر شدن ادعاهای به ظاهر سودآور خود، تنها روی ادعاهایش اصرار می‌کند.

پروژه‌های معتبر، داخل وب سایت‌ رسمی خود، قسمتی را به توسعه‌دهندگان و عرضه دستورالعمل‌های ضروری برای فعالیت آن‌ها تخصیص داده‌اند، چیزی که در پای نتورک وجود ندارد. پروژ‌ه‌های بلاک چینی به طور کامل یا حداقل جزئی، متن باز بوده و امکان دست بردن و سفارشی‌سازی آن‌ها به دلخواه خود، بعد از مشاهده کدهای منبع، وجود دارد، اما مشخص نیست پای نتورک روی چه کد یا چه بلاک چینی پیاده شده است. اگر کد منبعی وجود داشته باشد، انتظار داریم آن را در گیت‌هاب یا پلتفرم دیگری مشاهده کنیم!

خرید و فروش و کسب سود از Pi Network عملی نیست

تا این لحظه چنین امکانی وجود نداشته و هیچ تضمینی برای امکان‌پذیر شدن آن در آینده وجود ندارد، چرا که این پروژه فاقد بستری برای انتقال توکن‌های Pi است. البته این مسئله در حال حاضر اهمیتی نداشته و مسئله اصلی، بحث عرضه و تقاضا است. در علم اقتصاد، فاکتور تعیین قیمت معامله یک کالا، میزان عرضه و تقاضا به شمار می‌رود. یک کالا روی قیمتی معامله می‌شود که عرضه و تقاضا روی آن تعادل داشته باشند. با افزایش تقاضا، قیمت به اندازه‌ای افزایش پیدا می‌کند تا تقاضا و عرضه به تعادل برسند و بالعکس. اما یک سوال بسیار ساده این است که چه کسی و به چه نیتی خواهان خرید پای نتورک خواهد بود؟ به عبارتی چه تقاضایی برای این ارز وجود خواهد داشت؟ از طرفی، به خاطر حجم عظیمی که از این توکن در اختیار افراد است، به زودی شاهد فشار فروش پای نتورک از سمت آن‌ها خواهیم بود.

پروژه Pi Network

به عبارتی کاربرانی که به مرور زمان به کلاه‌برداری بودن پای نتورک پی برده یا بعد از مدتی نصب نرم افزار، به تبدیل دارایی مجازی خود داخل اپلیکیشن به وجه رایج فکر می‌کنند، در پی فروش سریع آن به قیمت‌های بسیار پایین خواهند بود. بعد از مدتی بازار مملو از فروشنده شده و به خاطر آگاهی تریدرها از واقعیت پروژه نام برده، هیچ فردی حاضر به خرید نخواهد بود. پیش رفتن جریان عرضه و تقاضا به این شکل سبب می‌شود قیمت ارز دیجیتال پای نتورک در عمل صفر شود.

آیا پای نتورک همانند بیت کوین روزی ارزشمند خواهد شد؟

با در نظر گرفتن توضیحات ارائه شده در قسمت قبلی، پاسخ این سوال کاملا روشن است. از طرفی مقایسه این پروژه با بیت کوین و سایز ارزهای دیجیتال با ارزش کنونی، کاملا اشتباه است. ارزهای دیجیتالی نظیر بیت کوین پاسخی برای مشکلات موجود در دنیای واقعی هستند. بیت کوین یک نوآوری بوده و در طول سال‌ها ارزش خود را به اثبات رسانده است.

از دید معاملاتی، BitCoin را می‌توان به عنوان یک سرمایه‌گذاری تلقی کرد. این سرمایه‌گذاری در طول 10 سال گذشته همواره با سود همراه بوده است. تریدرها به راحتی می‌توانند در هر لحظه از شبانه‌روز و در کمتر از چند دقیقه، از طریق خدمات صرافی‌های معتبر نظیر بیت 24 به سادگی ارز دیجیتال نام برده را خریداری کرده و به کیف پول خود اضافه کنند. از طرفی به خاطر به اثبات رسیدن ارزش این رمز ارز، هر لحظه امکان فروش دارایی دیجیتال خود و تبدیل آن به ارز رایج کشور محل زندگی کاربر فراهم است. دنیای ارزهای دیجیتال هنوز در اول راه قرار داشته و پتانسیل بالایی برای رشد دارد، اما در این بین وجود پروژه‌هایی مانند پای نتورک، به اعتبار این حوزه خدشه وارد کرده و ماهیت سایر ارزهای دیجیتال، که هنوز مخالفان زیادی دارند، را زیر سوال خواهد برد.

ختم کلام: پروژه پای نتورک کلاه‌برداری و دروغ است

یکی از ادعاهای توسعه‌دهنده پای نتورک برای تاکید بر صحت و راستی پروژه، دانلود شدن نرم افزار موبایل آن برای 3 میلیون مرتبه در گوگل پلی استور است. فراموش نکنید همانطور که نباید از نام دانشگاه استنفورد اعتباری برای یک پروژه، ایده یا طرح در نظر گرفت، قرارگیری یک اپلیکیشن در فروشگاه نرم افزاری گوگل نیز به معنی معتبر بودن آن نیست. گوگل نرم ‌افزارهای مخرب و بدافزارها را به دفعات، به اشتباه، در گوگل پلی استور قرار داده و مدت‌ها بعد آن‌ها را حذف کرده است. اگر یک اپلیکیشن بتواند اعمال خبیث توسعه‌دهنده‌اش را به خوبی پشت پرده نگه دارد، توسط Google شناسایی نشده و همچنان برای دانلود باقی خواهد ماند.

در نظر داشته باشید مهمترین دلیل بالا بودن تعداد دفعات بالای دانلود نرم ‌افزار پای نتورک، دریافت پاداش با لینک و شناسه دعوت (ریفرال) محسوب می‌شود. به عبارتی یک سری افراد بدون داشتن ذره‌ای اطلاعات، اپلیکیشن را به امید کسب دارایی بادآورده نصب می‌کنند! بسیاری از آن‌ها حتی هیچ آشنایی با ارزهای دیجیتال نداشته و به صرف کسب درآمد تنها به وسیله نصب یک اپلیشن روی گوشی خود، پای نتورک را نصب می‌کنند!

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.