ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin)

بنیانگذار اتریوم کیست؟

ویتالیک بوترین یک برنامه‌نویس و نویسنده روسی–کانادایی است که در سال ۱۹۹۴ در مسکو متولد شد. مشهورترین کار وی در حیطهٔ تأسیس مجله بیت کوین در سال ۲۰۱۲ و پروژه بلاکچین اتریوم در سال ۲۰۱۵ می‌باشد که با توجه به رشد بازار به دومین ارز رمزنگاری شده در دنیا تبدیل شد.

بوترین در سال ۲۰۱۱ از سوی پدرش به بیت کوین معرفی گردید و اولین سهم او در این زمینه هنگامی بود که در سال ۲۰۱۱ با میهای آلیسی همکاری کرد و مجله بیت کوین را به وجود آورد. در سال ۲۰۱۲ وب سایت آن راه اندازی شد. بوترین تا سال ۲۰۱۴ به عنوان نویسنده ارشد در مجله همکاری می‌کرد. در آن سال، وی یک بورس تحصیلی Thiel را پذیرفت و کل توجه خود را به توسعه دادن آتریوم Ethereum معطوف نمود.

ویتالیک بوترین، گاوین وود، جوزف لوبین و دیگران در سال ۲۰۱۵، اقدام به راه اندازی بلاکچین اتریوم Ethereum نمودند، بستری که کاربران این امکان را دارند که اقدام به ایجاد برنامه‌های غیرمتمرکز بر روی آن کنند. بوترین تلاش نمود موارد فراتر از کاربردهای مالی بیت کوین را برای فناوری بلاکچین فراهم کند. کار اتریوم به عنوان یک سیستم عامل مبتنی بر بلاکچین است که این امکان وجود دارد که هر کسی در آن اقدام به ایجاد و اجرای قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز نماید.

بوترین در سال ۲۰۱۹، (که اغلب به آن «ویتالیک» گفته می شود) یک بروزرسانی قابل توجه به نام Ethereum 2.0 را پیشنهاد نمود، که در برگیرندهٔ برنامه‌هایی به منظور کاهش ترافیک عملکرد تراکنش بلاکچین، کاهش هزینه‌های شبکه و افزایش پاداش برای اعتبارسنجهای گره می‌باشد. توسعه دهندگان اتریوم انتظار دارند که چندین سال طول بکشد تا به روز رسانی نسخه صورت گیرد. در نوامبر سال ۲۰۲۰، بوترین به ارزش ۱٫۴ میلیون دلار اتر، توکن اصلی آتریوم در قرارداد اولیه وارد کرد که سرانجام موجب راهنمایی پلت فرم جدید Ethereum 2.0 می‌شود. فاز ۰، که نخستین مرحله از چندین مرحله محسوب می‌شود، در تاریخ ۱ دسامبر سال ۲۰۲۰ به صورت مستقیم پخش شد.

بوترین یک انسان خیر به حساب می‌آید. وی در سال ۲۰۱۷ اقدام به اهدای اتر به ارزش ۷۶۳٬۹۷۰ دلار به انستیتوی تحقیقات هوش ماشین نمود که اطمینان از تأثیر مثبت فناوری‌های هوش مصنوعی بر بشریت از اهداف آن است. در سال ۲۰۱۸، وی ارزش ۲٫۴ میلیون دلار اتر به بنیاد تحقیقات SENSE اهدا نمود، که راه حل‌هایی برای مسائل بهداشتی مرتبط با افزایش سن ایجاد می‌کند. بعدها در همان سال، وی ۱ میلیون دلار به امور خیریه برای پناهندگان اوگاندا کمک کرد. در سال ۲۰۱۸، بوترین به دلیل کارهای ابتکاری خود در فضای بلاکچین و کمک به اکوسیستم، از دانشگاه بازل درجه دکترای افتخاری دریافت نمود.

بیشتر بخوانید:

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.